2012-12-20 16:32:07• hírek • Kocsis Zoltán

A CFR az Interrel, a Steaua az Ajax-al játszik

A Manchester United után egy újabb, történelmét és jelenét figyelembe a világ legnagyobbjai közé tartozó klubbal csaphat össze 2013 februárjában a Kolozsvári CFR: az Európa Liga 16-os döntőjében az olasz gigász Internationale lesz majd a román bajnok ellenfele. Szintén sztárklub jutott osztályrészéül a pénteki sorsoláson a Steauának is: a holland rekordbajnok Ajax.

Az Inter immár második alkalommal játszik romániai csapattal az idei szezonban: az EL utolsó selejtezőkörében a Vaslui-al csapott össze és jutott be a csoportkörbe egy 2-0-ás győzelem és egy 2-2-es döntetlen után. A Vaslui, a Dinamo, a Brassó, a Rapid, a Sportul és a Craiova után a CFR lesz a hetedik romániai csapat, amely összemérheti tudását az Interrel.

A kolozsváriak olaszok elleni eredménysora nem ilyen hosszú, eddig csak a Roma ellen léptek pályára. Igaz, négy alkalommal: 2008-ben a bravúros római 2-1-es győzelmet egy 1-3-as hazai vereség követte, két esztendővel később az örök városban az olaszok nyertek 2-1-re, a Szamos partján pedig 1-1 lett a meccs vége.

Kicsit deja-vűje lehet a Steauának, amely a tavalyi szezonban is egy holland klubbal találkozott a 16-os döntőben: akkor a Twente két 1-0-ás győzelemmel jutott tovább. Szintén holland sikert hozott az Ajax eddigi egyetlen romániai kalandja is: 2009-ben 2-1 és 0-0 eredményeket ért el a Temesvár ellen az EL-csoportkörében.

Ami a 16-os döntő slágereit illeti, ide sorolhatjuk a Zenit Szentpétervár - Liverpool, a Leverkusen - Benfica, a Tottenham - Lyon vagy a Mönchengladbach - Lazio párosításokat is. Ami az érintett magyar játékosokat illeti, Hajnal Tamás és a Stuttgart Köteles László csapatával, a Genkkel csap össze, Huszti Szabolcsra és a Hannoverre pedig Samuel Eto'o és az Anzsi Mahacskala vár.

Az Európa-Ligában kisorsolták a nyolcaddöntők párosítását is. Amennyiben a CFR továbbjutna, akkor a Tottenham - Lyon győztesével mérkőzhet, a Steaua pedig a Sparta Praha - Chelsea továbbjutójával.

Európa Liga 16-os döntő: február 14-21.
Internationale - Kolozsvári CFR
Ajax - Steaua
BATE Boriszov - Fenerbahce
Levante - Olimpiakosz
Zenit Szentpétervár - Liverpool
Dinami Kijev - Bordeaux
Leverkusen - Benfica
Newcastle - Metaliszt Harkiv
Stuttgart - Genk
Alterico Madrid - Rubin Kazany
Basel - Dnyepro
Anzsi Mahacskala - Hannover
Sparta Praha - Chelsea
Mönchengladbach - Lazio
Tottenham - Lyon
Napoli - Plzen

A nyolcaddöntők párosítása:
Napoli /Plzen -BATE Boriszov /Fenerbahce
Leverkusen /Benfica -Dinamo Kijev /Bordeaux
Anzsi /Hannover -Newcastle/Metaliszt Harkiv
Stuttgart /Genk -Mönchengladbach /Lazio
Tottenham /Lyon -Internazionale /CFR Cluj

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: